[ad_1]

Hulporganisatie SOS International gaat in samenwerking met Nederlandse reisverzekeraars zelfstandige reizigers die vastzitten in Sri Lanka terughalen. De komende dagen worden reizigers, die contact op hebben genomen met de alarmcentrale van hun reisverzekering, op bestaande lijnvluchten geboekt.

De reiskosten voor de terugvlucht naar Nederland worden volledig vergoed door de reisverzekeraar, mits de reiziger verzekerd is. “We gaan de komende dagen kijken hoeveel reizigers we kwijt kunnen in bestaande lijnvluchten. Als het nodig is, kijken we naar alternatief transport in de vorm van een extra lijnvlucht”, laat Nico Dekker van SOS International aan de NOS weten.

- Advertentie -

Het Verbond van Verzekeraars adviseerde eerder vandaag al alle reisverzekeraars om de zelfstandige reizigers in Sri Lanka te helpen. Deze reizigers werden eerder niet financieel geholpen door hun reisverzekering. Terwijl reizigers die met een reisorganisatie naar Sri Lanka zijn gekomen wel de komende dagen al zouden worden opgehaald.

Actief contact opnemen

De zelfstandige reizigers moeten contact opnemen met de alarmcentrale van hun reisverzekering. Daar worden ze verder geholpen. “Vanochtend hadden ongeveer honderd zelfstandige reizigers zich bij de alarmcentrale van hun verzekering gemeld”, zegt Dekker van SOS International.

Maar, zegt Dekker, de overige reizigers worden niet actief opgezocht door hun verzekeraars. “Verder worden ze alleen gecompenseerd voor hun vlucht, voor andere dingen krijgen ze het geld niet terug.”

Risico op vervolgaanslagen

Gisteren paste het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Sri Lanka aan van geel naar oranje. Volgens het ministerie zijn er nieuwe berichten dat het risico op vervolgaanslagen door voortvluchtige terroristen of religieuze wraakacties groot is. “De noodtoestand duurt voort, de klopjacht duurt voort en de spanning in het land neemt toe”, laat een woordvoerder van het ministerie weten. “Als het geen noodzakelijke reis is, word je geadviseerd nu terug naar Nederland komen.”

[ad_2]

- Advertentie -