Door de coronacrisis zeggen veel consumenten hun doorlopende reisverzekering op. Hoewel dat voor de verzekeraars tot een daling van de inkomsten leidt, passen ze de premies van hun reisverzekeringen voorlopig niet aan.

Univé, Centraal Beheer en Nationale-Nederlanden zeggen een daling van het aantal klanten met een doorlopende reisverzekering te zien. “We zien dat klanten hun doorlopende reisverzekering opzeggen of dat ze geen nieuwe afsluiten”, zegt een woordvoerder van Nationale-Nederlanden. “Overigens geldt dit ook voor de kortlopende reisverzekering.”

Alleen Univé wil cijfers noemen. Deze verzekeraar zag tussen januari 2020 en januari 2021 een daling van 6 procent. “We vermoeden dat dit door de coronacrisis komt”, zegt een woordvoerder van de verzekeraar. “Mensen denken: ik kan nu toch niet reizen en zeggen misschien daardoor hun verzekering op.”

- Advertentie -

De daling heeft waarschijnlijk geen invloed op de premie, zeggen de verzekeraars. “Alleen de hoeveelheid schade heeft invloed op de premie”, zegt een woordvoerder van Nationale-Nederlanden. “Een eenmalige schadepost, zoals het wegspoelen van een camping, heeft nooit gevolgen voor de premie, we kijken altijd naar de langere termijn. Het aantal klanten heeft daarom ook geen gevolgen voor de premie.”

- Advertentie -