[ad_1]

Independer krijgt de laatste tijd veel vragen van klanten die willen weten hoe ze hun uitwonende kinderen kunnen verzekeren tijdens de vakantie. Verzekeraars stellen meestal de voorwaarde dat alleen gezinsleden die op hetzelfde adres wonen op de polis bijgeschreven kunnen worden. Dus hoe zit dat als je na de scheiding op vakantie gaat met je kinderen, die op het adres van je ex-partner wonen?

Twee opties bij scheiding: polis oversluiten of beëindigen

Na een scheiding kun je twee dingen doen met de doorlopende reisverzekering die je tijdens je huwelijk of geregistreerd partnerschap afsloot. Je kunt de verzekering beëindigen. Of je sluit de verzekering over op naam van je ex-partner waar de kinderen gaan wonen. In dat laatste geval blijven de kinderen bijgeschreven staan op de polis. Je kan dan voor jezelf een nieuwe reisverzekering afsluiten.

- Advertentie -

Kinderen verzekerd bij je ex-partner

Ga je op vakantie gaat met je uitwonende kinderen die

  • bij je ex-partner wonen én
  • bij hem of haar op de polis staan.

Dan hoef je geen actie te ondernemen. Je kinderen zijn verzekerd als ze op de polis van je ex-partner staan. Ongeacht hun leeftijd.

Heeft je ex-partner geen doorlopende reisverzekering?

Dan zijn je uitwonende kinderen dus ook niet verzekerd. Je hebt soms de optie om ze mee te verzekeren op je eigen polis. Bij ongeveer de helft van alle verzekeraars is dit mogelijk. Bij de andere helft dus niet. Check dit op tijd.

Lees meer over: reisverzekering

[ad_2]

- Advertentie -