[ad_1]

“In Nederland staat on demand verzekeren nog in de kinderschoenen, zeker vergeleken met het buitenland”, zegt directeur Digital Alexander van Dijk van Vigi, dat onderdeel is van Vivat. “Maar wij merken dat het on demand verzekeren, waarbij je je verzekering pas aanzet wanneer je die nodig hebt, steeds meer terrein aan het winnen is. Zeker bij jongere doelgroepen. Met een on demand verzekering heb je altijd een goed passende dekking en betaal je nooit te veel.”

Eén swipe

Met Vigi was het al mogelijk om met één swipe de smartphone, camera, tablet of laptop te verzekeren, op de momenten dat iemand dat nodig vindt. “Vanaf nu is het ook mogelijk om je reisverzekering on demand af te sluiten”, vervolgt Van Dijk. “Het is zelfs niet meer nodig om te swipen als je op reis gaat. Je sluit eenmalig de verzekering bij ons af en door de GPS in je mobiele telefoon wordt de verzekering automatisch geactiveerd als je naar het buitenland gaat, en stopgezet als je weer terug bent.”

- Advertentie -

Doorlopende reisverzekering

De kosten voor de verzekering bedragen € 1,30 per dag in Europa en € 2,60 voor de rest van de wereld. “Ga je in een jaar langer dan 19 dagen naar het buitenland dan past de verzekering zich vanzelf aan naar een doorlopende reisverzekering zonder dat je daar binnen dat verzekeringsjaar extra voor betaalt.”

Geautomatiseerd claimproces

Met de Vigi-app kunnen alle verzekeringen op één plek worden bekeken en gewijzigd. Ook alle communicatie verloopt via de app. Naast het gebruikersgemak kent de reisverzekering een geheel geautomatiseerd claimproces, waardoor de afhandeling snel afgehandeld kan worden. Met de Vigi Reisverzekering zijn gebruikers standaard verzekerd voor hulpverlening, buitengewone kosten, bagage, schade aan het vakantieverblijf, medische kosten en ongevallen.

[ad_2]

- Advertentie -