[ad_1]

Voor het eerst alleen op reis? Dat is natuurlijk best een spannende exercitie! Tegelijkertijd ook hartstikke leuk om je blik te verruimen en letterlijk je grenzen te verleggen. Nog een beetje zoekende hoe je het moet aanpakken? Deze tips helpen je op weg! 

 1. Eerst even uitproberen met een korte vakantie dichtbij huis

Vind je het idee om alleen te reizen toch wel erg eng, ga er dan niet meteen voor 6 maanden op uit, maar ga eerst bijvoorbeeld een weekendje weg.

- Advertentie -
 1. Zorg dat je genoeg geld hebt

Je kan nou eenmaal niet terugvallen op iemand anders als je net even te weinig geld hebt en je zal het toch echt zelf moeten betalen. Voor je gevoel is het ook alleen maar fijn om te weten dat er genoeg geld op je bankrekening staat om je gehele reis te overleven en nog steeds al het leuks te kunnen doen wat je wil.

 1. Neem niet te veel spullen mee

Je bent nou eenmaal in je eentje, dus je moet het ook in je eentje mee kunnen nemen. Ga dus niet voor meerdere koffers of trolleys maar stop alles in één enkele koffer of rugzak. En als je iets zou vergeten … waar ook ter wereld kan je extra kleding kopen.

 1. Zorg dat je de eerste dag van je reis je rust neemt

Dit geeft je de mogelijkheid om te acclimatiseren. Een tip die ik ook nog kan meegeven, overschat jezelf niet, en neem de nodige tijd om een stad of plaats te bezoeken, zo kan je relaxter reizen.

 1. Neem geen waardevolle spullen mee

Laat waardevolle spullen thuis of berg ze goed op. Maak gebruik van de lockers als die worden aangeboden zodat je spullen veilig zijn als jij er die dag op uit gaat, en laat je dure laptops of tablets thuis als je die niet nodig gaat hebben.

 1. Maak kopieën van belangrijke documenten

Maak een screenshot van je documenten en bewaar ze in een dropbox of mailbox, of schrijf nummers van belangrijke instanties als je zorg/reisverzekering en bank op voor het geval je ze nodig hebt.

 1. Slaap in hostels

Slaap op een gedeelde kamer en ga wanneer je uit eten gaat of iets gaat drinken aan de bar zitten, zo kan je sneller contact maken met andere personen. Sluit je niet af door constant te app’en op je smartphone … be social 🙂

 1. Neem een boek, notitieboekje of reisgids mee

Zodat je altijd iets te doen hebt als je ergens in een café of restaurant wat wil drinken of eten.

 1. Drink niet teveel als je uit gaat

Je kent de locatie nou eenmaal niet goed en er is niemand anders die op jou kan letten.

 1. Vertrouw altijd op je gevoel

Als je je ergens niet goed bij voelt, moet je het ook niet doen. Zo kan je gevaarlijke of oncomfortabele situaties vermijden.

 1. Vergeet je selfiestick niet

Kan handig zijn als een foto wil nemen van jezelf met het oooh zo mooie monument. Een andere optie kan zijn een fototoestel met timer te gebruiken om een foto van jezelf te nemen. (of een omstaander te vragen een foto te maken).

 1. Voel je je even eenzaam?

Probeer contact te maken met gelijkgezinden. Vraag bv of je kan helpen bij het maken van een foto. Hoor je iemand die ook Nederlands praat, … dan heb je al direct een aanknopingspunt.

 1. Even geen stress ervaren of graag iemand ontmoeten onderweg?

Boek jezelf een groepstour naar die leuke bezienswaardigheid om zo in contact te komen met anderen.


Delen:[ad_2]

- Advertentie -