[ad_1]

Doordat steeds meer mensen naar het buitenland reizen, worden er steeds vaker doorlopende reisverzekeringen afgesloten. Wat houdt zo’n verzekering in en wat zijn de voordelen?

Verzekerd tijdens elke reis

Wanneer iemand een doorlopende reisverzekering afsluit, is hij tijdens elke reis verzekerd, gedurende een heel jaar. Hij kan zich enkel op de reisverzekering beroepen op het moment dat hij op reis is, maar het biedt hem wel de mogelijkheid onbeperkt, verzekerd op reis te gaan

- Advertentie -

Wat zijn de voordelen?

Doorlopende reisverzekeringen bieden frequente reizigers veel voordelen. Zo zijn ze het hele jaar geldig, waardoor de reiziger niet bij iedere trip naar het buitenland weer een aparte verzekering hoeft af te sluiten. Hierdoor zijn veelvuldige zoektochten naar de goedkoopste kortlopende reisverzekering overbodig. Hoewel er geen limiet wordt gesteld aan het aantal verzekerde reizen per jaar, wordt er vaak wel een limiet gesteld aan de duur van de reizen. Voor langdurige verblijven in het buitenland zijn weer andere reisverzekeringen in het leven geroepen. De doorlopende verzekering is hierdoor dus niet geschikt voor stages of werk in het buitenland verblijven voor het werk. Ze zijn echter perfect voor reizigers die bijvoorbeeld graag de Ronde van Lombardije willen bijwonen en zo nu en dan op wielervakantie gaan.

Doorlopend of kortlopend?

Natuurlijk kan men ook kiezen voor kortlopende reisverzekeringen. Dit zijn verzekeringen die voor de start van iedere vakantiereis worden afgesloten. Deze kortlopende verzekeringen zijn over het algemeen alleen voordeliger wanneer iemand minder dan 21 dagen per jaar in het buitenland zit. Gaat iemand langer op vakantie, dan zal hij waarschijnlijk meer baat hebben bij de doorlopende variant.

Dekking doorlopende reisverzekeringen

Een reiziger kan te maken krijgen met allerlei soorten risico’s en daarom is het van belang dat doorlopende reisverzekeringen uit een groot aantal dekkingsrubrieken bestaan. Bepaalde rubrieken, zoals bagage en ongevallen, vallen vaak onder de basisdekking. Geneeskundige kosten behoren ook tot de basis, maar deze rubriek kan alleen inbegrepen worden wanneer er een bewijs wordt gegeven van het bezitten van een Nederlandse zorgverzekering. Daarnaast moet de reiziger bij deze rubriek rekening houden met een maximale dekking. Natuurlijk kan iemand tegen een extra premie zijn reisverzekering ook aanvullen met andere dekkingen.

Annuleringsdekking

Sommige reizigers kiezen ervoor om een annuleringsverzekering op de doorlopende reisverzekering mee te nemen. Dit kan voordelen hebben, maar dit systeem is alleen aan te raden voor de wat goedkopere reizen. Over het algemeen geldt voor annuleringsdekkingen namelijk een maximale uitkering van 1.500 euro per geannuleerde reis. Wanneer een reiziger meer dan dit maximum besteedt aan zijn vakantie, is het raadzaam om los van de reisverzekering een annuleringsverzekering af te sluiten.

[ad_2]

- Advertentie -