[ad_1]

Het afsluiten van een reisverzekering is iets waar je eigenlijk niet mee bezig wilt zijn. Toch is het van belang om dit goed te doen, zodat je niet onverhoopt voor onaangename (financiële) verrassingen komt te staan. Daarom het nut van een reisverzekering op een rijtje.

Reisverzekering

- Advertentie -

Je bent al maanden bezig met het plannen van je zomervakantie aan de Middellandse Zee, je gaat met vriendinnen een weekend shoppen in Antwerpen of je hebt met het gezin een strandhuisje in Kijkduin geboekt. Naast alle leuke dingen moet je ook denken aan praktische zaken, zoals een reisverzekering. Als je van een zorgeloze vakantie wilt genieten, is het afsluiten van een reisverzekering een must!

Waarom is het zinvol om een reisverzekering af te sluiten?

Veel mensen denken dat je met een reisverzekering alleen verzekerd bent voor een verloren telefoon, beschadigde koffer of gestolen camera. Maar de verzekering doet meer. Extra reis- of verblijfskosten door onverwachte gebeurtenissen worden vaak door de reisverzekering gedekt. Een ander voorbeeld is terugkeer naar Nederland bij ziekte of ongeval. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen. De verzekering zorgt voor vervoer terug naar huis, mits je gezondheid dit toestaat. Zowel de repatriëring als de kosten worden door de verzekering geregeld. En dat neemt een hoop zorgen weg.

Een reisverzekering is ook van groot belang wanneer iemand overlijdt in het buitenland. Zonder deze verzekering kan je voor hoge kosten komen te staan. Het vervoeren van een stoffelijk overschot vanuit het buitenland kost al snel €10.000. Heb je geen aanvullende zorgverzekering die deze kosten vergoedt? Dan biedt een reisverzekering uitkomst.

Reisverzekering

Welke aanvullende verzekeringen kan je afsluiten?

Je standaard reisverzekering vergoedt niet alles. Daarom is het verstandig om een verzekering af te sluiten die bij jouw soort vakantie past. Voorbeelden van aanvullende dekkingen:

  • Automobilistenhulp binnen Europa
  • Wintersport
  • Medische kosten
  • Annulering
  • Geld
  • Ongevallen

Een belangrijke reden om een aanvullende verzekering af te sluiten zijn de medische kosten in het buitenland. Hoewel je ook in het buitenland verzekerd bent, kun je voor onaangename verrassingen komen te staan. Medische kosten als gevolg van een ongeluk of ziekte tijdens je vakantie worden vergoed. Maar niet altijd, of maar gedeeltelijk. Je zorgverzekering betaalt alleen de kosten vergelijkbaar met de gangbare vergoeding in Nederlandse ziekenhuizen. De kosten voor medische hulp zijn in het buitenland vaak hoger dan in Nederland. En dat verschil moet je uiteindelijk vaak zelf bijbetalen. Je aanvullende dekking is dus bedoeld als vangnet achter de bestaande zorgverzekering in Nederland.

Reisverzekering

Welke reisverzekering past het beste bij jou en je gezin?

Het afsluiten van een verzekering kan voordelig en snel geregeld worden. Je kunt kiezen voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering, voor jezelf of het hele gezin. Weet je niet welke verzekering het beste bij jullie past? Kijk dan eens hoeveel dagen per jaar jullie op vakantie gaan. De kortlopende verzekering is voordeliger als je minder dan 21 dagen weggaat. Ga je meer dan 21 dagen op vakantie, dan is het aan te raden om de doorlopende verzekering af te sluiten.

Zoover biedt jou een korting van 10% op de premie van een reisverzekering bij nowGo als je deze afsluit met de kortingscode Reis_Zooveractie_10p. De code is geldig t/m 31-10-2018.

Waar let jij op bij het afsluiten van een reisverzekering? Deel jouw tips in een reactie.


Jouw reisverzekering met korting? Die sluit je nu af bij OHRA dankzij deze speciale aanbiedingen en acties!


Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto’s en leukste winacties!
 [ad_2]

- Advertentie -