[ad_1]

De vraag is of ooit nog een vlucht van XL Airways het luchtruim kiest. Passagiers die hun vlucht hebben geboekt als onderdeel van een pakketreis worden verzocht contact op te nemen met de touroperator. Ook raadt de maatschappij klanten aan om hun reisverzekering of creditcardmaatschappij in te schakelen om hun geld terug te krijgen.

Luchtvaartmaatschappij Frenchbee stelt speciale kortingstarieven ter beschikking aan klanten van XL Airways waarvan de vlucht is geannuleerd. Ze kunnen op deze manier tegen een gereduceerd tarief met de Franse concurrent van XL Airways alsnog vliegen naar de door hun gewenste bestemming.

- Advertentie -

Kopers voor de noodlijdende maatschappij hebben zich nog niet gemeld. Een poging om Air France te verleiden om XL Airways in te lijven mislukte. “Hun businessmodel past niet bij ons, en bovendien zouden er problemen ontstaan met de bonden”, zei Air France-KLM-topman Ben Smith vrijdag.

XL Airways ging in 1995 van start als Star Europe en veranderde haar naam in 1997 naar Star Airlines. Na de overname door reisorganisatie XL Leisure ging het bedrijf verder als XL Airways France. Toen moederbedrijf XL Leisure in 2008 failliet ging kwam de luchtvaartmaatschappij in handen van de Straumur Investment Bank.

Het netwerk van XL Airways dat vanuit Frankrijk werd aangeboden bestond uit de bestemmingen New York, Miami, San Francisco, Los Angeles, Cancun, Punta Cana, Pointe-à-Pitre, Fort-de-France, Saint-Denis en Jinan. Op de routes werd gevlogen met vier Airbus A330’s. Volgend jaar zouden twee nieuwe A330neo’s de vloot komen versterken.

 [ad_2]

- Advertentie -