[ad_1]

Het festivalseizoen draait in de zomermaanden op volle toeren. Toch geeft dat geen garantie voor mooi weer. Wat het weer ook gaat doen, schade ligt altijd op de loer. Of je je telefoon nu ziet verdrinken in een modderpoel, of dat je tent over de festivalcamping waait. Met onze tips valt je festival niet in het water. Ook als het tóch met bakken uit de lucht komt.

1. Blijf slapen op de camping

Is het een meerdaags festival? Blijf dan slapen op de bijbehorende camping. Dat is niet alleen gezellig, maar ook érg handig als je ook een reisverzekering hebt. Veel spullen zijn dan namelijk gewoon verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan een gescheurd tentdoek door de wind (of door je buurman die ’s nachts over de scheerlijnen struikelt), of je telefoon die de bierdouche niet heeft overleefd. Vaak geldt er wel een maximum aan wat je vergoed krijgt. Check dit daarom goed in de polisvoorwaarden. Heb je nog geen reisverzekering? Regel die dan op de valreep alsnog. Goed om te weten: je reisverzekering geldt alleen als het om een geboekte overnachting gaat waar je de rekening van hebt.

- Advertentie -

2. Check je inboedelverzekering

Dit is vooral een goede tip als je maar een dagje naar Lowlands gaat en dus niet blijft slapen. Je hebt dan namelijk niks aan je reisverzekering. Sommige inboedelverzekeringen bieden ook een ‘buitenshuisdekking’. Het woord zegt het al; spullen die normaal onder je inboedelverzekering vallen zijn dan ook buiten de deur verzekerd.

3. Zet je tent goed vast

Met speciale stormlijnen zorg je ervoor dat je tent niet bij de eerste windstoot al de lucht in gaat. Vind je je tent toch terug aan de andere kant van de camping, of in een boom? De schade die die bij je mede-kampeerders heeft veroorzaakt wordt vergoed door je aansprakelijkheidsverzekering.

4. Voorkom een dubbele verzekering

Voor sommige schades kun je op verschillende verzekeringen verzekerd zijn. Bijvoorbeeld op je reis-, inboedel-, en speciale telefoonverzekering. Toch kun je je schade maar door één van die verzekeringen vergoed krijgen. Heb je overbodige verzekeringen? Beëindig ze dan zodra dat kan. Zo heb je al snel je eerste drankjes terugverdiend.

5. Slecht weer geen reden voor je annuleringsverzekering

Als er enorm slecht weer wordt verwacht, kun je besluiten om je kaartje te verkopen. Lukt dat niet en ben je van plan de kosten te claimen op je annuleringsverzekering? Dat kan meestal helaas niet. Er zijn maar een paar verzekeraars die een allrisk annuleringsverzekering aanbieden. Bij code rood of oranje krijg je dan vaak wel je geld terug.

6. Laat je dure spullen thuis

Toegegeven, het is een open deur, maar wat je niet meeneemt kan ook niet beschadigd of gestolen worden. Een van de kostbaarste dingen die je meenemen is misschien je telefoon. Neem in dat geval niet je allernieuwste iPhone mee, maar een oudere smartphone, als je die nog hebt liggen.

Lees meer over: reisverzekering

[ad_2]

- Advertentie -