[ad_1]

Bij een inbraak in de auto via een digitale techniek zijn er geen zichtbare braaksporen aan de buitenkant van de auto. Dat betekent dat de reisverzekering een schadeclaim mag afwijzen als de verzekeringsvoorwaarden de aanwezigheid zulke braaksporen wel vereist.

Dit blijkt uit een bindende uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid. Tijdens een vakantie in Spanje wordt een huurauto opgebroken en de bagage ter waarde van zo’n 4500 euro gestolen. De auto is opengebroken met een digitale techniek, de zogeheten ‘flippermethode’. De verzekerde vindt dat de reisverzekering de schade moet vergoeden. Anders had de verzekeraar hem moeten vertellen dat moderne inbraaktechnieken, zoals de flippermethode, niet gedekt zijn. Voor de verzekeraar is de zaak helder: In de voorwaarden staat dat alleen inbraakvormen met zichtbare braakschade gedekt zijn.

- Advertentie -

Klip en  klaar

De Geschillencommissie vindt de verzekeringsvoorwaarden klip en klaar. Het is duidelijk dat de dekking in de verzekeringsvoorwaarden beperkt is. Een verzekeraar mag dat doen. Dat andere verzekeraars deze schade wel vergoeden, is daarbij niet van belang. De verzekeraar mag de schadeclaim dus afwijzen.

Bron(nen): Kifid

[ad_2]

- Advertentie -