[ad_1]

Foto:

- Advertentie -

Op vakantie gaan is voor velen een welkome afwisseling van de dagelijkse hectiek.

Even heerlijk de boel de boel laten en vervolgens zorgeloos genieten van al het moois dat er op de vakantiebestemming te zien en te beleven is. Helaas verloopt niet elke vakantietrip van zonder problemen. Het is bijvoorbeeld niet uitgesloten dat de bagage gestolen wordt. Daarnaast zit een ongeluk spreekwoordelijk gezien altijd in een klein hoekje. Een goede reisverzekering kan in dat soort gevallen de reddende engel zijn.

Goedkoopste is niet altijd het beste

Een reisverzekering lijkt op het eerste gezicht misschien een vrij standaard iets. Op hoofdlijnen worden bij alle aanbieders van dit type verzekering vakantiegangers tijdens hun reis en verblijf tegen allerlei ongemakken beschermd. De manier waarop dat gebeurt, kan van verzekeraar tot verzekeraar echter sterk verschillen. Lukraak gewoon de goedkoopste reisverzekering afsluiten en in het geval van een probleem maar hopen op een goede afloop, is in de meeste gevallen niet de verstandigste methode. Verstandiger is om goed de tijd te nemen om de polisvoorwaarden van verschillende reisverzekeringen door te nemen, zodat onderlinge verschillen kunnen worden ontdekt.

Verschillende dekkingen

Zo is het goed mogelijk dat een reisverzekeraar bereid is om het eigen risico van de zorgverzekering aan een verzekerde te vergoeden, als deze in het buitenland medische hulp nodig heeft. Maar er zijn ook tal van reisverzekeringen waarbij deze vergoedingsoptie helemaal niet aan de orde is en de verzekerde dus helemaal zelf voor dat soort kosten op moet draaien. Sommige verzekeraars bieden voor dat soortomstandigheden aanvullende modules, naast hun basisverzekering, die er bijvoorbeeld voor zorgen dat automobilisten specifiek aanspraak op pechhulp in het buitenland kunnen maken.

Voorkom dubbele verzekeringen

Naast enkele essentiële onderdelen die een vakantieganger in zijn of haar reisverzekering verlangt, is het ook goed mogelijk dat er overbodige zaken in de polis staan. Een goed voorbeeld daarvan is de dekking voor gestolen bagage.

Zou de verzekerde de polisvoorwaarden van zijn of haar inboedelverzekering vergelijken met hetgeen de reisverzekering op dat vlak te bieden heeft, dan bestaat de kans dat de bagage al via de buitenshuisdekking van de inboedelverzekering gedekt is. Wanneer we de stand van zaken tussen een reisverzekering en een inboedelverzekering vergelijken op het moment dat er tijdens de vakantie daadwerkelijk iets gestolen wordt, dan is de kans groot dat het claimen van de opgelopen schade bij de laatstgenoemde verzekering gunstiger is. Een reisverzekeraar zal doorgaans namelijk de aanmerkelijk lagere dagwaarde van gestolen items uitkeren, terwijl bij de inboedelverzekering meestal de nieuwwaarde ervan wordt uitbetaald.

Zorg altijd voor voldoende bewijsstukken

Ongeacht welke schade er tijdens de vakantie ontstaan is, voor het succesvol claimen ervan zijn altijd bewijsstukken nodig. Het is daarom van groot belang om de aankoopbon van bijvoorbeeld een meegenomen dure fotocamera goed te bewaren. Ook zaken zoals schriftelijke verklaringen van getuigen, een proces verbaal van de plaatselijke politie of een medische rapport van een arts kunnen er in hoge mate positief aan bijdragen dat de bij de reisverzekeraar ingediende schadeclaim snel en adequaat wordt afgehandeld.[ad_2]

- Advertentie -