Een deel van de Nederlanders betaalt onnodig veel premie voor hun uitvaartverzekering. De ene verzekering is tot wel 1700 euro duurder dan de ander. De prijsverschillen zijn een stuk groter dan vorig jaar. 

Uitvaartverzekering-wijzer onderzocht de premieverschillen tussen de vier grote uitvaartverzekeringen:

Dela Uitvaartverzekeringen

- Advertentie -

Yarden Uitvaartverzekeringen

Monuta Uitvaartverzekering

Ardanta Uitvaartverzekering

Premieverschillen van ruim 1.700 euro over de gehele looptijd werden geconstateerd. Zo betaalt een 35-jarige met een verzekerd bedrag van 10.000 en een looptijd van 30 jaar bij Ardanta een maandpremie van 18,13 euro. Bij Monuta is dit 22,87 euro. ,,Een verschil van maar liefst 26 procent,’’ rekent directeur Leon Schouten door. ,,Het premieverschil edraagt in dit geval maar liefst 1.706,40 euro.’’

Het uitvaartverzekering vergelijken leverde vorig jaar nog een verschil op van ruim duizend euro per persoon. Voor een tweepersoonshuishouden konden de verschillen zelfs oplopen tot ruim 3.600 euro. 

Financiële problemen

Het vergelijkend warenonderzoek toont aan dat de premieverschillen tussen de vier grote uitvaartverzekeraars de afgelopen tijd in sommige gevallen groter geworden. Schouten ,,We hebben net als vorig jaar onderzoek gedaan onder ruim duizend polissen naar de premieverschillen tussen de uitvaartverzekeringen en zijn erachter gekomen dat deze nog groter zijn.” Zo moest Yarden door financiële problemen noodgedwongen de premies verhogen. Vorig jaar was het premieverschil voor een 35-jarige met een dekking van 7.000 euro nog 1.065 euro. Dit jaar is dit opgelopen tot 1.162 euro.

De vergelijkingswebsite waarschuwt dat het op latere leeftijd afsluiten van een uitvaartverzekering voor zo’n hoge maandelijkse premie kan zorgen, dat het onverstandig kan zijn om er dan nog één af te sluiten. Schouten: ,,Als iemand van 63 jaar een uitvaartverzekering neemt en ervoor kiest om premie te betalen tot 85 jaar, dan betaalt deze persoon in totaal ruim 9.261 euro, voor een dekking van maar 7.000 euro. Dan kan zelf sparen voordeliger zijn.’’

- Advertentie -