[ad_1]

Nederland is een land waarin het veel regent. Heel veel regent. Combineer dat met een paar flinke windstoten en je hebt het recept voor lekkage. Naast dat het verstandig is om een inboedelverzekering af te sluiten, is het ook slim om deze tips op te volgen.

Voorkom lekkage met deze 4 tips

- Advertentie -

1. Gebruik geen chemische ontstoppers
Is de gootsteen of het doucheputje verstopt? Dan grijpen we naar een chemische ontstopper. Beter is het om voor een milder middel te kiezen, zoals soda. De chemicaliën in een chemische ontstopper tasten de zwakke plekken van de riolering namelijk aan. Hierdoor kan het zo lek als een mandje worden, met lekkage als gevolg. Gebruik chemische ontstopper daarom alleen als allerlaatste redmiddel.

2. Controleer de kitranden in de badkamer 
Het is verstandig om af en toe de kitranden in de badkamer te controleren. Vooral de randen rondom de doucheputjes en in de hoeken van de douche veroorzaken vaak lekkage. Je weet dat het tijd is om een loodgieter in te schakelen als de kitranden los zitten of als er scheurtjes in zitten. Ook als er druppels aan het plafond hangen als je gedoucht hebt, is dat een teken dat de kitranden aan vervanging toe zijn.

3. Maak de dakgoot goed schoon 
In iedere dakgoot hopen zich takjes, vallende bladeren, vogelnesten en mos op. Hierdoor kan het regenwater niet goed weg en is de kans op lekkage een stuk groter. Ondanks dat veel mensen weten dat een verstopte dakgoot waterschade kan veroorzaken, maken ze hem toch niet vaak genoeg schoon. Klim één keer per maand op een ladder en maak de dakgoot goed schoon. Kijk dan ook meteen of er geen scheurtjes in de dakgoot zitten en of alle dakpannen nog stevig op het dak zitten.

4. Draai de waterkraan dicht 
Als je de wasmachine of tuinslang niet gebruikt, is het verstandig om de waterkraan dicht te draaien. Deze slangen kunnen namelijk niet tegen constante druk. Door de kraan dicht te draaien, haal je de druk eraf. Het is ook slim om de wasmachine in een speciale lekbak te zetten. Deze bak, de naam zegt het al, vangt water op als de wasmachine lekt. Ideaal!

Sluit voor de zekerheid een inboedelverzekering af
Lekkage is lang niet altijd te voorkomen, daarom is het slim om een inboedel- en een opstalverzekering af te sluiten. Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je huis en met een opstalverzekering je huis zelf. Heb je deze verzekeringen nog niet afgesloten? Bereken dan vandaag nog je premie.

[ad_2]

- Advertentie -