[ad_1]

Homies Alarm komt voort uit Lab55, het innovatielab van Centraal Beheer. Vanaf vandaag is het alarmsysteem te koop in Hema-winkels en online. Het systeem bestaat uit een rook- en bewegingsmelder en sensoren voor op ramen en deuren. Vrienden en buren nemen de taken over van een alarmcentrale.

Tijdelijke appgroep

Na installatie voegt de gebruiker telefoonnummers toe van buren en van familie en vrienden die in de buurt wonen. Als de sensoren brand of beweging detecteren worden die contacten via een tijdelijke WhatsApp-groep gealarmeerd. Homies belooft dat er zo altijd binnen drie minuten iemand op de stoep staat als je niet thuis bent. Het is de bedoeling dat de alarmgroep zo nodig brandweer of politie waarschuwt.

- Advertentie -

“Homies zorgt voor sociale veiligheid in de buurt met simpel te bedienen apparatuur. Er is pas sprake van een alarmering als er echt iets aan de hand is”, zegt Dick Koopman, start-upcoach bij Achmea en directeur van Homies Alarm.

Korting op woonverzekering

Gebruikers van het sociaal alarm krijgen 10% korting op een Hema Woonverzekering, maar het alarm kan ook zonder verzekering gekocht worden. De Hema Woonverzekering is ondergebracht bij Achmea-label Inshared. Gebruikers betalen naast de aanschafkosten ook een maandelijks abonnement van € 3,99.

[ad_2]

- Advertentie -