[ad_1]

BARNEVELD Stel dat de harde schijf van je computer de geest geeft, of je laptop een nare val maakt. Als je dan geen back-up hebt gemaakt, ben je alles kwijt. Onwaarschijnlijk? Uit onderzoek blijkt dat ongeveer één op de drie gebruikers nooit een back-up maakt.

In zijn dagelijkse praktijk ziet Patrick Hendriks van FreshPC Computer Service regelmatig dat mensen al hun dierbare digitale herinneringen voorgoed kwijtraken doordat ze geen reservebestanden op een veilige plaats hadden opgeslagen. „Daarbij gaat het om documenten, scripties, formulieren, foto’s, video’s en andere bestanden die op de computer staan. Probeer je voor te stellen hoe het is om die te verliezen, bijvoorbeeld als de computer kapot gaat, wordt gestolen of bij een brand onherstelbaar beschadigd raakt.”

- Advertentie -

GEGIJZELDE COMPUTER Ook wijst Patrick op de gevaren van een zogeheten Cryptolock-besmetting. „Dat is een virus dat alle bestanden versleutelt, zodat ze niet meer geopend kunnen worden. Eigenlijk wordt de computer gegijzeld. Slachtoffers moeten vaak een fors bedrag betalen om weer toegang te krijgen tot hun foto’s en documenten. „Soms zeggen mensen dat ze hun bestanden zelf wel op een externe harde schijf zetten of op een usb-stick, maar ik zie dat die routine gemakkelijk verdwijnt. Bovendien zijn die opslagmediums kwetsbaar”, benadrukt Patrick.

Om nare toestanden te voorkomen, raadt Patrick aan regelmatig via internet een back-up van documenten, foto’s en video’s te laten maken op de opslagservers van FreshPC Computer Service. Belangrijk is, vindt Patrick, dat een betrouwbare opslag extern gebeurt en automatisch gaat.

Precies die elementen zijn terug te vinden bij de online back-up van FreshPC. Gebruikers kunnen zelf aangeven welke bestanden of mappen ze veilig willen stellen. Na de eerste back-up wordt ieder uur, minder vaak kan ook, een back-up van de toegevoegde of gewijzigde bestanden gemaakt. Mocht er iets misgaan dan krijgt FreshPC daar bericht van en kan er snel en adequaat worden ingegrepen. „Zie het als een inboedelverzekering die geen geld uitkeert, maar je spullen teruggeeft. Bestanden zijn veilig en de privacy is gegarandeerd.” Vooral voor particulieren, zzp’ers en kleine bedrijven is deze service van FreshPC interessant.

Er is keuze uit verschillende opties. Er is al een pakket voor 1,99 euro per maand. Bestellen kan via onlinebackup.freshpcbarneveld.nl of via [email protected].

[ad_2]

- Advertentie -