- Advertentie -
Home Woonverzekering Het belang dat je onderneming en medewerkers verzekerd zijn

Het belang dat je onderneming en medewerkers verzekerd zijn

[ad_1]

Als werkgever ben je meestal aansprakelijk voor schade door fouten, nalatigheden of onvoorzichtigheid van je personeel. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekt de kosten hiervoor af.

Net zoals de AVP verzekering het doet voor particulieren. Op die manier is je bedrijf beschermd tegen schadeclaims. Met zo’n verzekering kun je dus gerust je werkzaamheden verrichten. Als ondernemer kun je rekenen op je personeel om je zaak draaiende te houden. Je moet hierbij dan ook ervoor zorgen dat je personeel is verzekerd. Het kan gebeuren dat tijdens werkzaamheden er plotseling iets gebeurt dat zorgt voor schade of een ongeluk aan een ander of zelfs aan je eigen personeel.

- Advertentie -

Personeel verzekeren

Voor een werkgever is het wettelijk verplicht om een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt je personeel wanneer zij een ongeval krijgen tijdens het werk of op weg naar of van het werk. Deze verzekering is absoluut verplicht en belangrijk voor zowel de ondernemers als de werknemers. Als werkgever kan je er ook voor kiezen om je personeel een groepsverzekering aan te bieden. Goed personeel is erg kostbaar, zij moeten daarom ook goed zijn verzekerd. Daarnaast kan je je medewerkers een groepsverzekering bieden die bestaat uit pensioensparen en een hospitalisatieverzekering.

De onderneming verzekeren

Bedrijfsverzekeringen zijn bedoeld om de risico’s voor een bedrijf te dekken. Het is ook belangrijk om je onderneming tegen verschillende vormen van schade te verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan een opstalverzekering voor schade aan je pand of een inboedelverzekering voor de diefstal van dure apparatuur. De schade die aan een bedrijfspand kan ontstaan, kan je heel duur komen te staan. Om een grote kostenpost te voorkomen kun je een opstalverzekering afsluiten in dit geval.  

Een  andere verzekering die goed van pas kan komen voor bedrijven is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Met een aansprakelijkheidsverzekering wordt je gedekt tegen hoge kosten bij zakelijke conflicten. Ook zullen verzekeraars die dit type verzekering aanbieden je juridische hulp bieden. Denk aan een advocaat, die je gratis advies geeft over de stappen die je het beste kunt nemen in verschillende situaties. Zowel je personeel als je onderneming zijn dus heel belangrijk om te verzekeren. Met een goede verzekering kunnen personeelsleden hun werk gewoon uitvoeren en kan jij je bedrijf draaiende houden.

afbeelding van Redactie Baaz[ad_2]

- Advertentie -