[ad_1]

Gefeliciteerd! Je hebt een huis gekocht. Waarschijnlijk ben je liever bezig met je gloednieuwe inrichting dan met je verzekeringen. Toch is dat laatste wél belangrijk. Daarom helpen we je een handje en zetten we op een rij welke verzekeringen nodig zijn als je onlangs een huis kocht. 

Als je een hypotheek afsluit, stelt je geldverstrekker een opstalverzekering altijd verplicht. Bovendien is het raadzaam om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Op die manier weet je zeker dat je de hypotheekschuld, inclusief de afgesproken rente, kunt terug betalen. Ook als je te maken krijgt met onvoorziene omstandigheden, zoals een overlijden of een brand. Hieronder lees je wat de verzekeringen inhouden.

- Advertentie -

Opstalverzekering: verzekerd tegen water, brand of inbraak

Met een opstalverzekering verzeker je jouw huis tegen schade door brand, water, storm en diefstal of inbraak. Het gaat hierbij om alles wat je niet zomaar uit je huis kunt verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan het dak, de badkamer, de keuken, vloeren, leidingen en de centrale verwarming. Maar ook schuurtjes, schuttingen en zonnepanelen. Met andere woorden: een opstalverzekering is niet voor spullen ín je huis. Daarvoor kun je een inboedelverzekering afsluiten. Die is overigens niet verplicht bij een hypotheek.

Overlijdensrisicoverzekering: als jij of je partner overlijdt

Een overlijdensrisicoverzekering is vaak niet verplicht bij het afsluiten van een hypotheek, maar wél verstandig. Met deze verzekering kan (een deel van) de hypotheek worden afgelost als jij of je eventuele partner overlijdt. In overleg met je geldverstrekker bepaal je de einddatum van een verzekering. Overlijd jij óf overlijdt je partner voor die tijd? Dan keert de verzekeraar geld uit en blijft er geen enorme hypotheekschuld over.

Nog méér tips voor het kopen van jouw droomhuis!

Misschien verhuis je naar een andere stad voor een nieuwe baan, ga je samenwonen of is er een kleine op komst. Wat de reden ook is: het kopen van een huis is leuk en spannend tegelijk. Wij helpen je graag verder! Bekijk dit handige stappenplan of neem contact op met een (onafhankelijk) adviseur die jouw financiële situatie in kaart brengt.

Download het stappenplan

[ad_2]

- Advertentie -