[ad_1]


De vastgoedwebsite Immoweb lanceert een eigen digitale woonverzekering voor huurders. Door gebruik te maken blockchain-technologie moet de verzekering veilig en tegelijk ook transparant zijn, zegt Immoweb.

Immoweb ontwikkelde de nieuwe verzekering samen met Qover, partner in geavanceerde technologie, en met Baloise Insurance, specialist in risicobeheer. Het is niet voor het eerst dat Immoweb de blockchain inzet. Ook bij Homestamp.io, de applicatie van Immoweb voor certificering van plaatsbeschrijvingen, worden al gegevens opgeslagen in de blockchain. Met deze technologie voorziet de gebruiker zijn schadeaangifte en de bijbehorende documenten van een datumvermelding. Zo wordt de informatie dan op transparante, beveiligde, autonome en duurzame wijze opgeslagen. Ook de blockchain-applicatie werd ontwikkeld in samenwerking met de mediagroep Axel Springer, digitale topspeler in Europa, waarvan Immoweb deel uitmaakt.

Voor de uitwerking van het nieuwe product deed Immoweb begin dit jaar onderzoek naar de woonverzekering van zo’n zevenhonderd huurders. Uit deze studie bleek dat negentig procent van de huurders al een woonverzekering had afgesloten. De helft van de huurders die een dergelijke verzekering hadden, wisten echter niet wat ze precies inhield, kenden de naam van hun verzekeraar niet en gaven er dus de voorkeur aan zich tot een makelaar of een bankverzekeraar te wenden.

Immoweb werkt ook aan een eigen hypotheeklening. Daarvoor heeft het een aanvraag ingediend bij de financiële toezichthouder FSMA. Voor het ontwikkelen van de nieuwe financiële producten werd een dochtermaatschappij opgericht (Financial Services) die met drie miljoen euro kapitaal werd gespijsd.

[ad_2]

- Advertentie -