[ad_1]
De introductie van de Verzekeringsservice van Vereniging Eigen Huis komt volgens henzelf niet uit de lucht vallen. In het meinummer van Eigen Huis Magazine zegt directeur van de service Ronald Tiemessen dat het gebrek aan transparantie over provisie ervoor zorgt dat consumenten verzekeringen en premies niet goed met elkaar kunnen vergelijken. Eigen Huis hanteert voor de nieuwe service daarom vastgestelde adviesvergoedingen, afhankelijk van het verzekeringsproduct van 0,50 tot 3,75 euro per maand.
Volgens Eigen Huis schort het in de markt voor woonverzekeringen met uitgebreide dekking ‘tegen scherpe, transparantie premies.’ Dat moet volgens VEH anders. “Daarom werkt de Eigen Huis Verzekeringsservice met vaste adviseursvergoedingen, in plaats van in de markt gangbare percentages van circa 20 procent van de premie. Alleen zo kun je onafhankelijk adviseren. Met een vaste vergoeding is de prikkel om de duurste verzekering aan te bieden weg”, zegt Tiemessen in het blad voor de leden.
Alleen voor leden
Overigens geldt de vastgestelde vergoeding alleen zolang de verzekerden lid blijven van Vereniging Eigen Huis. Een verzekerde die zijn lidmaatschap opzegt, krijgt wel te maken met provisie. Voor de inboedelverzekering komt die uit op 27,5 procent, zo is te lezen in de dienstenwijzer. Daarin staat ook dat de maximale vergoeding voor een inboedelverzekering hoger is dan Tiemessen in het promotionele artikel beweert. Een woordvoerder van VEH vertelt dat er per ongeluk een verkeerde versie van de dienstenwijzer online is gezet. In een volgende versie staan volgens hem wel de juiste bedragen.
‘Onafhankelijk advies’
“De standaardvergoeding en het onafhankelijke advies zijn niet het enige voordeel van de Eigen Huis Verzekeringsservice”, schrijft VEH in het eigen magazine. Die zin is opmerkelijk, omdat de keuze zich per verzekering beperkt tot één product en de dienstenwijzer uitdrukkelijk stelt dat er niet geadviseerd wordt: “Er is dus geen sprake van advies, maar van Execution Only.” Volgens de woordvoerder is er onderzoek gedaan naar de verzekeringsbehoeften onder de leden en zijn deze polissen daar uit voortgekomen. Daarom gaat het volgens hem om een generiek advies aan de leden. “Maar het is geen individueel maatwerkadvies.”
Intrasurance
Voor de Verzekeringsservice werkt VEH samen met Intrasurance. De risicodrager is voor de meeste verzekeringen Vivat, behalve voor rechtsbijstand (Anker Insurance) en de autoverzekering (Nationale-Nederlanden). De polisvoorwaarden zijn in samenspraak met Eigen Huis opgesteld.
[ad_2]