[ad_1]

Het aantal inbraken in schuren, boxen en garages is in de eerste helft van dit jaar in vijf provincies toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Hierbij gaat het om Gelderland, Groningen, Drenthe, Noord-Brabant en Zeeland. Landelijk daalde het aantal inbraken in bijgebouwen juist met vier procent. In heel Nederland werden tussen januari en juni 12.436 mensen slachtoffer van inbraak in hun schuurtje of garage(box). Dagelijks zijn dit gemiddeld dus bijna 70 inbraken. Dit blijkt uit Nationale Politiedata die Independer in kaart heeft gebracht.  

Aantal inbraken stijgt in vijf provincies 

- Advertentie -

In de genoemde provincies gaat het om de volgende stijgingen ten opzichte van dezelfde periode in 2018: 

·         Groningen:                 111,8%  

·         Drenthe:                     105,9%  

·         Gelderland:                108%  

·         Zeeland:                     127,1% 

 ·        Noord-Brabant:          106,4%

Ruim kwart verzekeraars beperkt dekking 

‘’Met een inboedelverzekering ben je in principe gedekt voor diefstal van inboedel uit je schuur of garage(box). Hier is geen aparte dekking voor nodig. Wel is het van belang om bij waardevolle spullen goed te kijken naar het maximaal verzekerde bedrag’’, aldus Bas Knopperts van Independer. “Denk bijvoorbeeld aan elektrische fietsen of duur gereedschap.” 

Independer inventariseerde de dekking van 55 verschillende inboedelverzekeringen. Hieruit blijkt dat 15 van deze verzekeringen een maximaal verzekerd bedrag hanteren voor diefstal uit een bijgebouw. Met bedragen tussen de 250 en 10.000 euro zijn de onderlinge verschillen groot. Bijna elke verzekeraar hanteert wel de regel dat er alleen dekking is als er zichtbare sporen van inbraak zijn. Zijn die er niet en ben je bijvoorbeeld vergeten je schuur op slot te doen? Dan zal een verzekeraar niet uitbetalen.  

Check de inhoud van je schuur én van je verzekering 

‘’Mensen die veel van waarde in hun schuur hebben staan, kunnen het best controleren of hun verzekering een maximaal verzekerd bedrag hanteert en of dit toereikend is. Als dit niet het geval is, kunnen zij uitwijken naar een polis die dit maximale bedrag er niet in heeft zitten”, aldus Knopperts. 

Schuurinbraken per gemeente en per provincie 

Independer publiceerde drie schuurinbraakkaarten waarop je zowel per gemeente als per provincie kan zien hoeveel er wordt ingebroken in bijgebouwen.   

Kijk hier voor meer informatie over inboedelverzekeringen.  

Lees meer over: inboedelverzekering

[ad_2]

- Advertentie -