[ad_1]

Inwoners van Borger-Odoorn met een laag inkomen kunnen voortaan geen gebruik meer maken van de collectieve zorgverzekering voor minima.

Dat meldt de gemeente Borger-Odoorn dinsdag. De bewuste inwoners zijn hierover per brief geïnformeerd.

- Advertentie -

Gebruikers van de collectieve zorgverzekering blijven bij Zilveren Kruis verzekerd in 2020. De gemeentelijke collectiviteit vervalt. Tussen half november en eind december kunnen mensen overstappen naar een andere verzekeraar. Voor minima wordt gratis overstapadvies geregeld. ,,Zo kan de meest passende zorgverzekering gevonden worden voor verzekerden van de collectieve zorgverzekering.”

Oververzekering

De collectieve zorgverzekering voor minima heeft volgens Borger-Odoorn een hoge premie: dit jaar bedraagt die €167,20 per verzekerde, waar de korting al van af is. ,,Voor deze hoge premie krijgt de verzekerde een uitgebreid pakket, maar dat leidt vaak tot oververzekering. Voor minima is het juist extra belangrijk om een verzekering op maat te hebben. Dit kan elke maand geld besparen. Onnodige kosten kunnen worden voorkomen met een verzekering die past bij de zorgbehoefte.”[ad_2]

- Advertentie -