[ad_1]

Prinsjesdag is geweest, en de eerste zorgverzekeraar heeft al de zorgpremie bekend gemaakt voor aankomend jaar. Maar wat verandert er allemaal voor de zorgverzekering 2020? In dit artikel nemen we de belangrijkste dingen met je door.
 

Zorgpremie stijgt
Op Prinsjesdag werd bekend dat de zorgpremie naar verwachting zou stijgen met 37 euro. DSW maakte een week later een stijging van 72 euro bekend. Het lijkt er dus op dat de zorgpremie toch wat harder zal stijgen. “De premieverhoging van DSW geeft een beter beeld dan de verwachting van het kabinet”, zo laat Guido Bouwmeesters zorg-expert bij vergelijkingssite Vergelijkjezorgverzekering.nl weten, “uiteindelijk geeft het kabinet enkel een verwachting, en bepalen de zorgverzekeraars zelf hun eigen premie voor het nieuwe jaar”.
 

- Advertentie -

Minder korting op collectieve zorgverzekering
Wat misschien nog wel ingrijpender zal zijn, is de verlaging van de korting op de collectieve zorgverzekering. Nu kan je op de basisverzekering nog maximaal 10% korting krijgen, vanaf 2020 is dat nog maximaal 5%. Omdat zo’n tweederde van alle Nederlanders via een collectief (van de werkgever,
sportvereniging of iets anders) is verzekerd, zal een groot deel van de Nederlanders een nog hardere stijging van de premie zien.
 

Basisverzekering aanpassingen
Ook worden er dit jaar weer wat aanpassingen gedaan aan de basisverzekering. Zo komt er een logeervergoeding van 75 euro per nacht als je langer dan drie (opeenvolgende) dagen opgenomen moet zijn in een ziekenhuis. Verder krijg je nu ook een vergoeding voor een apotheekbereiding van een medicijn, ook als het geneesmiddel zelf niet wordt vergoed. Daarnaast wordt het stoppen met roken programma goedkoper (je betaalt er geen eigen risico meer voor), en blijft het middel Fampyra (voor mensen met MS) opgenomen in het pakket.
 

Zorgverzekering vergelijken
Ieder jaar zijn er wel veranderingen aan de zorgverzekering. Niet enkel aan de premie van de basisverzekering, maar ook de inhoud en bijvoorbeeld die van de aanvullende verzekeringen. Vergelijk je zorgverzekering daarom ieder jaar weer, zodat je zeker weet dat je aankomend jaar weer de juiste verzekering hebt.

 

[ad_2]

- Advertentie -