[ad_1]

Bart Koenraadt 4 reacties

Zorgverzekeraar Stad Holland verhoogt volgend jaar de premie van diens restitutiepolis. Verzekerden gaan maar liefst 9,25 euro per maand meer betalen, ofwel 111 euro op jaarbasis. De basisverzekering bij Stad Holland kost daardoor 128,50 euro per maand in 2020.

De verhoging van de verzekeraar is fors hoger dan de maandelijkse 3 euro die het kabinet eerder voorspelde.

- Advertentie -

DSW-concern

Stad Holland is een relatief kleine intermediair-verzekeraar met zo’n 100.000 verzekerden en is onderdeel van het DSW-concern.

DSW maakte in september al als eerste de premie voor 2020 bekend. De Schiedamse verzekeraar kondigde een verhoging aan van maandelijks 6 euro, ofwel 72 euro per jaar. De basisverzekering van DSW is een combinatiepolis, die van Stad Holland een restitutiepolis. In verhouding wordt laatstgenoemde dus meer dan 50 procent duurder.

In totaal heeft het concern opdit moment een marktaandeel van 4,2 procent.

Premie

De basispremie is bij Stad Holland in 4 jaar tijd met bijna 300 euro toegenomen. Hieronder een ontwikkeling van de maandpremie bij de verzekeraar in de afgelopen jaren.

Stad Holland biedt een restitutiepolis met vrije zorgkeuze en een eigen risico van 375 euro. Dat is 10 euro lager dan bij de andere verzekeraars.

Verzekerden die hun eigen risico maximaal verhogen (tot 875 euro) betalen in 2020 een lagere premie, namelijk: 109,00 euro per maand.

Aanvullende premies

Ook de premies van de aanvullende verzekering worden duurder bij Stad Holland.

Er is keuze uit verschillende pakketten, waarvan de premie varieert tussen de 7,75 en 55 euro maandelijks.

Andere verzekeraars

Stad Holland is na DSW pas de tweede zorgverzekeraar die de prijzen voor volgend jaar bekend heeft gemaakt.

Benieuwd naar de premie van je eigen zorgverzekeraar, bijvoorbeeld van Zilveren Kruis, VGZ, Menzis of CZ? Zij hebben nog tot en met 12 november om dit te doen. Daarmee wordt vaak gewacht tot het allerlaatste moment, zodat er een zo scherp mogelijke premie op de markt kan worden gezet.

Vanaf 13 november is het mogelijk om een volledige vergelijking te maken van alle zorgverzekeringen.

[ad_2]

- Advertentie -