[ad_1]

Het einde van het jaar nadert en dat biedt weer de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekering. Maar hoe weet je welke verzekering je moet kiezen? Journalist Anna Dijkman van het Het Financieele Dagblad legt in Goedemorgen Nederland op NPO 1 uit waar je op moet letten.

“Het is erg moeilijk om er eentje uit te zoeken”, zegt Dijkman. Volgens haar moet je twee verschillende soorten zorgverzekeringen uit elkaar houden. “Je hebt de aanvullende zorgverzekeringen, daarin kunnen de prijzen en dekkingen enorm verschillen. Daarnaast heb je de basisverzekering, waarvan de dekking voor iedereen hetzelfde is. Dat stelt de overheid jaarlijks vast.”

- Advertentie -

LEES OOK: Deze zorgondernemer sloeg zijn slag toen rollators uit het basispakket gingen

Toch zitten ook in de premies van basisverzekeringen grote verschillen. “Dit jaar kan het tot wel 500 euro op jaarbasis schelen”, zegt Dijkman. Die verschillen ontstaan onder andere door de keuzevrijheid die per verzekering verschilt. “Bij de goedkoopste verzekeringen kun je niet naar alle ziekenhuizen of zorgverleners die je zelf zou willen. Bij de duurste heb je daar wel altijd keuze in.”

De kosten in de zorg zijn de afgelopen decennia fors gestegen. Stand van Nederland dook in de geldverslindende laatste tien jaar van ons leven. Kijk hier de hele aflevering.

Door: Tom Janssen[ad_2]

- Advertentie -