[ad_1]

Een collectiviteit is een groep verzekerden waar zorgverzekeraars een specifiek aanbod voor hebben/heeft? Het voordeel daarvan is dat de verzekerde een beter op zijn zorgbehoefte afgestemd verzekeringspakket heeft. Iemand in de bouw heeft bijvoorbeeld meer aan extra vergoeding voor fysiotherapie en zit minder te wachten op een cursus mindfulness. Voor werkgevers biedt zo’n collectiviteit ook een voordeel. Met een zorgverzekering die beter aansluit op wat medewerkers nodig hebben is het risico op een ziekmelding ook lager. En daarmee helpt een collectiviteit verzuim te voorkomen.

Voor de verzekeraar heeft zo’n collectiviteit ook pluspunten. De risico’s van een homogene groep verzekerden zijn beter te voorspellen en er kunnen gericht diensten worden aangeboden die voor die groep helpen de zorgkosten te beperken. Zorg inkopen voor een grote groep levert bovendien voordeel op.

- Advertentie -

Invulling geven aan vitaliteitsdoelstellingen

Nu vitaliteit en duurzame inzetbaarheid bij elke organisatie bovenaan de agenda staan, is het nog belangrijker om medewerkers extra zorgmogelijkheden te bieden die aansluiten bij hun specifieke behoeften. Binnen een collectiviteit kan de werkgever gebruikmaken van de kennis en ervaring van de zorgverzekeraar om te werken aan het verminderen van verzuim . Natuurlijk is de premiekorting aantrekkelijk, maar die moet wel gekoppeld zijn aan inhoudelijke afspraken over de zorg waar medewerkers recht op hebben. Alleen als werkgever en verzekeraar zich samen inzetten voor gezondere medewerkers, levert die premiekorting ook echt winst op.

Lees ook: Zo slaat een vitaliteitsprogramma wél aan

Duurzaam werken aan preventie

In een zorgcollectiviteit kunnen voor meerdere jaren afspraken worden gemaakt. Daardoor is de kans vele malen groter dat investeringen in preventie ook echt resultaat gaan opleveren. Duurzame gedragsverandering is alleen mogelijk als er ook duurzaam aandacht voor is. Alleen al meer bewegen door medewerkers kan jaarlijks bijna 1 miljard euro aan verzuimkosten schelen!

Een bijkomend voordeel is dat in sommige gevallen gezinsleden van de medewerkers ook in aanmerking komen voor de voordelen van de collectieve zorgverzekering. Zij profiteren dus mee van de premiekorting en van de aanvullende diensten op het gebied van preventie.

Inkoop op maat

Bij een collectiviteit bestaat het maatwerk niet alleen uit een doelgroepgericht verzekeringspakket. De zorgverzekeraar adviseert jou als werkgever ook welke oplossingen je kunt inzetten  die bijdragen aan vitaliteit, inzetbaarheid en een hogere levensverwachting. Benieuwd naar voorbeelden? Lees de aanpak van Sabic en SAP op Zilverenkruis.nl

Dit artikel is gesponsord door Zilveren Kruis. 

 

 

[ad_2]

- Advertentie -