[ad_1]

Er bestaan grote verschillen tussen gemeenten bij de snelheid en kwaliteit van hulpverlening na ernstige ongevallen en aandoeningen. Zorgverzekeraar ONVZ krijgt steeds vaker signalen dat verzekerden in de problemen komen. Zo is thuishulp in de ene gemeente binnen enkele dagen geregeld, terwijl dat in een andere gemeente enkele maanden duurt. Ook vergoedt de ene gemeente meer van de kosten dan de ander. Daarom introduceert de verzekeraar OntzorgPlus: de nieuwe aanvullende zorgverzekering voor noodsituaties. Dit meldt ONVZ. 

Kosten voor zorg worden vergoed door de basisverzekering. Maar voor bijvoorbeeld aanpassingen in huis of hulp aan huis bij blijvende invaliditeit zijn Nederlanders aangewezen op hun gemeente. Verzekerden kunnen met OntzorgPlus, na een ernstig ongeval of bij bepaalde ernstige aandoeningen, rekenen op regelhulp.

- Advertentie -

Daarnaast vergoedt de verzekering onverwacht hoge kosten bij dit soort noodsituaties. Denk bijvoorbeeld aan vervoer van en naar het ziekenhuis, oppas voor de kinderen, huishoudelijke hulp, vervangende mantelzorg en zelfs noodzakelijke huis- en autoaanpassingen bij blijvende invaliditeit. 

Hulp bij nood komt traag op gang

“We zien steeds vaker dat verzekerden in de problemen komen omdat hulp bij noodsituaties traag op gang komt en de vergoeding vaak niet voldoende is”, weet Jean-Paul van Haarlem, bestuursvoorzitter van ONVZ. “We vinden het belangrijk dat onze verzekerden juist dan de beste hulp en een passende vergoeding kunnen krijgen.”

Door: Nationale Zorggids

[ad_2]

- Advertentie -