[ad_1]

Bijna de helft van de Nederlanders blijkt bereid te zijn meer te betalen voor hun maandelijkse zorgverzekeringspremie als de salarissen daardoor omhoog gaan in de zorg óf wanneer het personeelstekort in ziekenhuizen of verpleeghuizen daarmee wordt opgelost.

Overstap bij lagere premie

Bijna 70% van de ondervraagden gaf aan direct over te stappen naar een andere aanbieder bij een lagere premie met dezelfde dekking. Naar welke aanbieder wordt overstapt, is voor een kleine meerderheid van de consumenten in het onderzoek van onderschikt belang (54%). Verder is naar voren gekomen dat 38% bereid is om dit zorgseizoen over te stappen, 28% blijft en 35% twijfelt nog.

- Advertentie -

Lees ook

Lees ook

Voorts blijkt uit het onderzoek dat klanten niet zo loyaal zijn naar hun verzekeraar. Van de ondervraagden zegt 44% loyaal zijn aan zijn verzekeraar minder belangrijk te vinden dat een lagere premie, 21% staat daar neutraal tegenover en 34% vindt loyaal zijn we min of meer belangrijker.

Snelle afhandeling declaraties belangrijk

Als prijs en het aantal vergoedingen buiten beschouwing gelaten worden, heeft de keuze voor een zorgverzekeraar onder andere te maken met het vertrouwen in een aanbieder (14%) en een snelle afhandeling van declaraties (12%).

[ad_2]

- Advertentie -