[ad_1]

In 2020 gaan meer mensen dan ooit wisselen van zorgverzekering. Dat is de verwachting die onderzoeksbureau Ipsos heeft uitgesproken in het digitale magazine van am:web. Dit recordaantal komt vooral doordat de korting op collectieve zorgverzekeringen daalt van 10 naar 5%.

Aangezien twee derde van de Nederlanders collectief verzekerd is, gaan veel mensen volgend jaar meer zorgpremie betalen. Minister Bruins van Medische Zorg besloot in 2018 al dat het kortingspercentage in 2020 omlaag zou gaan. Hij noemde de korting ‘een sigaar uit eigen doos’.

- Advertentie -

Collectief verzekerden stappen nauwelijks over

Volgens Ipsos stappen mensen met een collectieve zorgverzekering bijna nooit over van verzekeraar. Slechts één op de vijf heeft vorig jaar een overstap overwogen. Het merendeel heeft zich helemaal niet georiënteerd.

2013 kende meeste overstappers

Tot nu toe was 2013 het jaar met de meeste overstappers: toen koos 7,2% van de Nederlanders een nieuwe zorgverzekering. Het afgelopen overstapseizoen deed 7% dit. Voor 2020 noemt Ipsos geen percentage, maar de verwachting is dus dat het record sneuvelt.

Zorgpemies 2020 over twee weken bekend

Over minder dan twee weken, op dinsdag 12 november, moeten alle zorgverzekeraars hun premie voor 2020 bekend hebben gemaakt. Tot nu toe is alleen de premie van DSW nog bekend, die stijgt met 72 euro.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe zorgpremies? Meld je dan aan voor de Zorgpremie Alert van Independer. Dan krijg je een seintje wanneer je kunt beginnen met zorgverzekeringen vergelijken voor 2020.

Lees meer over: zorgverzekering

[ad_2]

- Advertentie -