[ad_1] Als we het hebben over de vier grote zorgverzekeraars, dan spreken we over Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Samen goed voor ruim 85% van de zorgverzekeringen. Toch zien we al jaren dat de kleine zorgverzekeraars meer en meer klanten krijgen. Waar in 2010 het marktaandeel van de kleinere zorgverzekeraars nog onder de 10% zat, is dat gestegen naar 14% in 2019. Dat is een stijging van ruim 40%. Dit blijkt uit de Zorgthermometer van Vektis Intelligence.

- Advertentie -

Onderscheidend vermogen

Dat de kleine zorgverzekeraars een opkomst maken, kan misschien vreemd klinken. De grote concerns zouden immers meer gebruik kunnen maken van hun grote aantallen verzekerden om bijvoorbeeld goedkopere zorg in te kopen.

‘Dat klopt ook wel, want de kleinere zorgverzekeraars hebben vaak niet de goedkoopste zorgverzekering,’ zo laat een woordvoerder van vergelijkingssite Vergelijkjezorgverzekering.nl weten. ‘De kleinere spelers weten zich beter te onderscheiden, door bijvoorbeeld een betere klantenservice of aanvullende polissen te bieden. Dat is ook belangrijk voor verzekerden.’

Zorgverzekering 2020

Het is bijna weer tijd om na te gaan denken over je zorgverzekering voor aankomend jaar. De zorgverzekeraars zullen in deze periode (tot en met 12 november) hun premies voor aankomend jaar bekend maken. DSW is al de eerste geweest, en verhoogt de premie met 6 euro per maand.

Via een site als Vergelijkjezorgverzekering.nl kan je zorgverzekeringen vergelijken. Zo kan je bijvoorbeeld zien of je niet te veel betaald, of je nog voldoende verzekerd bent, of misschien wel verzekerd bent voor te veel zorg waar je toch geen gebruik van maakt.

Heeft u een tip of foto mail deze naar [email protected] Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

klantenzorgverzekeraars[ad_2]

- Advertentie -