[ad_1]

Dat kost ons veel geld; jaarlijks meer dan een half miljard. Het duurst is de behandeling van heupblessures (€5.300), gevolgd door letsel tijdens wielrennen en mountainbiken (€2.000-2.800). Voetbalblessures zijn gemiddeld minder duur (€950), maar omdat het er zoveel zijn, zijn de totale kosten wel erg hoog.


De kosten van de behandeling van voetbalblessures zijn te verdelen in drie categorieën: de kosten voor de behandeling op de spoedeisende hulp, de kosten voor sporters die moeten worden opgenomen in het ziekenhuis, en de kosten voor behandelingen door een huisarts, fysiotherapeut of een andere specialist. Behandelingen op de spoedeisende hulp, in het ziekenhuis, door de huisarts en door andere specialisten worden vergoed vanuit de basisverzekering. Je moet wel eerst je eigen risico betalen, behalve voor de huisarts. De kosten van een fysiotherapeut worden niet vergoed vanuit de zorgverzekering 2020. Daarvoor moet je je aanvullend verzekeren.

- Advertentie -


Voor de behandeling van het grootste deel van de blessures die tijdens voetbal ontstaan is de inzet van een fysiotherapeut vereist. Soms volstaat dat, maar bij blessures aan de kruisbanden of de meniscus of bij botbreuken is eerst een behandeling in het ziekenhuis nodig. In die gevallen speelt de fysiotherapeut een belangrijke rol tijdens het revalidatieproces. Omdat fysiotherapie niet onder de vergoedingen vanuit de basisverzekering valt, is het aan te bevelen om een aanvullende verzekering te nemen, waarin dit is geregeld. Voor hoeveel behandelingen je je moet verzekeren kun je het beste besluiten in overleg met je eigen fysiotherapeut.


De KNVB biedt aan haar leden de mogelijkheid om een collectieve sport-zorgverzekering af te sluiten. Deze verzekering, de Nationale Sportpolis, is afgestemd op sporters. Vanwege het grote aantal leden van de KNVB, 1,2 miljoen, kan er een flinke collectiviteitskorting worden bedongen. Dat betekent dat leden bij de Nationale Sportpolis een korting van 7,5% krijgen op de basisverzekering. Op aanvullende verzekeringen wordt 10% korting gegeven en ook op de tandartsverzekering is 10% korting te krijgen. Let wel op, want de KNVB zorgverzekering is niet voor iedereen de meest voordelige zorgverzekering. Check daarom altijd eerst een onafhankelijke vergelijkingssite.


Bij het besparen op de zorgverzekering is het de kunst om een goede balans te vinden tussen de risico’s die je wilt lopen en hoeveel je bereid bent om te betalen om die risico’s af te dekken. Die goede balans moet je voor jezelf vinden. Maar je kunt ook op andere manieren besparen op de zorgverzekering. Betaal de jaarpremie in één keer, dat is goedkoper en verhoog je eigen risico in ruil voor een lagere premie. Kies liefst een online zorgverzekeraar en bespaar op administratieve kosten. Kijk voor meer informatie op de onafhankelijke vergelijkingssites voor zorgverzekeringen.

[ad_2]

- Advertentie -