[ad_1]

Zowel voor degenen die altijd in de zorg hebben willen werken als voor degenen die op latere leeftijd een heropleiding willen volgen, is de zorgsector een interessante keuze.

In dit werkgebied heb je de keuze uit een enorm aanbod aan verschillende disciplines en sectoren waarbinnen je aan de slag kunt. Hierbij kun je denken aan een functie binnen de GGZ, binnen het laboratorium of in de gezondheidszorg.

- Advertentie -

Studeren en werken tegelijk?
Wanneer je een studie of opleiding wilt volgen en bepaalde skills wilt aanleren waarmee je een nieuwe carrière kunt starten binnen de gezondheidszorg, kun je kiezen uit verschillende opties. Zo is het mogelijk om tegelijk te werken en te leren. Binnen een dergelijk traject ga je bijvoorbeeld één dag in de week naar school en combineer je op de andere dagen van de week jouw leerstof met het werken in de praktijk. Ook op latere leeftijd is dit een perfecte mogelijkheid om jezelf te herscholen voor een sector waarin altijd werk is.

Ben jij geschikt voor de zorg?
Hoe weet je of een baan of opleiding binnen de zorg geschikt is voor jou? Je kunt op internet de data bekijken waarop zorginstellingen en opleidingen een open dag organiseren. Op deze dagen ervaar je hoe het zou zijn om op een dergelijke locatie te werken of te leren, of kom je te weten hoe je beide zaken zou kunnen combineren met elkaar. Maar hoe bekostig je een studie? Het leven is immers al duur genoeg met de vele vaste lasten. Van het auto verzekeren tot de zorgverzekering en de kosten van een studie, het vergelijken van de mogelijkheden en de kosten levert altijd iets op.

Studie financieren
Welk werkgebied heeft jouw interesse? Waar je ook start in de zorg, er is altijd een mogelijkheid om uiteindelijk een switch te maken, meer te leren en hogerop te komen wat betreft jouw functie en loonschaal. Ook voor degenen die wat ouder zijn, biedt de overheid regelingen om te kunnen studeren. Bekijk de mogelijkheden, vooral die van het Leven Lang Leren Krediet.

Geld verdienen en leren tegelijk
Voor je start met een studie is het op een rij zetten van jouw dagelijkse kosten een goed idee. Bekijk de combinatie leren en werken om direct geld te verdienen tijdens je studie en bekijk de mogelijkheden om jouw huidige maandelijkse kosten omlaag te brengen. Breng de kosten van jouw internet en telefonie, de zorgverzekering en de auto verzekeren eerst omlaag om meer budget te hebben. Dan ben je klaar voor jouw nieuwe carrière.

Bron: Pricewise.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

[ad_2]

- Advertentie -