[ad_1]

De gemeente Westerkwartier doet een duit in het zakje bij inwoners met een laag inkomen. Zij betaalt mee aan de zorgverzekering in het geval iemand dat niet kan betalen.

Hiervoor heeft de gemeente samen met Menzis een zorgverzekering samengesteld: het Gemeentepakket.

- Advertentie -

De gemeente betaalt mee in dat geval mee aan de zorgverzekering en de verzekeraar geeft een collectiviteitskorting op de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Daarnaast biedt de verzekering ruime vergoedingen voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandartskosten, en andere zaken.

Overstapcoach

Op www.gezondverzekerd.nl vinden inwoners informatie over het aanbod en de vergoedingen van de zorgverzekering van de gemeente Westerkwartier. Voor hulp bij het kiezen en het overstappen biedt de gemeente inwoners een Overstapcoach aan. De Overstapcoaches zijn op donderdag 5 december beschikbaar van 13.00 – 16.00 uur bij Cultureel Centrum Zuidhorn (Jellemaweg 3), Dienstencentrum Grootegast (De Schalck 1) en Akkerswaerd Leek (Lindensteinlaan 44).

Om in aanmerking te komen voor het pakket, dienen inwoners een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm te hebben. Aanmelden kan tot en met 31 december. Menzis regelt dan de opzegging van de huidige zorgverzekering.[ad_2]

- Advertentie -